Kilder til ledigheds- og arbejdsmarkedsstatistikken

Den primære kilde til ledighedsstatistikken er de månedlige registreringer af borgere, der har henvendt sig til det lokale arbejdsmarkedskontor som arbejdssøgende. Langt hovedparten af disse henvendelser er af kommunerne registreret i det fælleskommunale administrationssystem Winformatik, hvorfra Grønlands Statistik hver måned modtager et udtræk. Data fra enkelte bygder registreres dog ikke regelmæssigt i Wimformatik, og for fuldstændighedens skyld indhenter Grønlands Statistik de manglende data direkte fra de enkelte bygdekontorer.

ILO’s retningslinjer foreskriver, at såfremt en person i referenceperioden er opgjort som beskæftiget, kan vedkommende ikke opgøres som ledig. Derfor er Grønlands Statistiks beskæftigelsesregister blevet anvendt til at frasortere ledighedsregistrerede personer, der i samme måned har været i beskæftigelse. Beskæftigelsesregistret er endvidere blevet brugt til opgørelsen af arbejdsstyrken, der er defineret som gruppen af personer, der enten er i beskæftigelse eller er ledige.

Til at definere den fastboende befolkning anvendes Grønlands Statistiks befolkningsregister. Registret anvendes endvidere til at knytte demografiske oplysninger – såsom bopæl, alder og køn – til såvel ledigheden som arbejdsstyrken.